3 чудесни приложения на водородния пероксид

3 чудесни приложения на водородния пероксид3 чудесни приложения на водородния пероксид, ако ви е необходимо нещо бързо и ефективно, за да почистите или дезинфектирате у дома. Най – вероятно разполагате с куп препарати под кухненската мивка, но има много по – евтин и достъпен вариант, от който може да се възползвате и, за който може би не сте се сещали. Шише водороден пероксид върши чудеса.

Имайте предвид, обаче, че в случая става дума за 3-процентов разтвор на водороден пероксид (кислородна вода).

Кислородна вода (H2O2, водороден пероксид, водороден прекис) естествено се произвежда от белите ни кръвни клетки, за да увеличи имунитета ни. Тя има силни антибактериални и антивирусни свойства и може да ни бъде много полезна. Но също така е чудесен начин да дезинфектирате дома си.

Знаете ли, че има разработен препарат за дезинфекция на основата на водороден пероксид ?

Това е белгийският препарат Huwa San, разработен от Roam Technology. Той не само съдържа в състава си водороден пероксид, но и е стабилизиран с колоидно сребро.

Освен за дезинфекция на кожата и множество други приложения, водородният пероксид намира широко приложение в бита, с което ще се убедим в следващите няколко реда.

Приложение на водороден пероксид у дома

Дъската за рязане, рафтовете в хладилника ви и кухненският плот, се почистват идеално от бактерии с помощта на гъба или кърпа, потопена във водороден пероксид. Той има способността да „изгаря“ всички микроби и бактерии на повърхността. Това се случва при отделянето на кислорода от съединението.

Ако пък искате да отстраните неприятната миризма от кухненската гъба, я потопете за 15 минути в равни количества топла вода и водороден пероксид, а после я изплакнете.

Тоалетната чиния ще блести от чистота, когато я дезинфекцирате с водороден пероксид и оставите разтворът да подейства за около половин час.

Освен това с него може да забършете термометъра, дистанционното, бравите и дръжките, особено на фона на пандемията.

Вътрешността на хладилника е пълна с бактерии, но почистването с химически продукти не е най-добрата идея, заради остатъчния аромат, който съответния препарат ще пренесе на храната. Просто сложете малко водороден пероксид върху хартиена кърпа и забършете. Той няма да добави допълнителен аромат или цвят в хладилника Ви.

Приложение на водороден пероксид срещу петна

Досадните лекета от червено вино се премахват като потъркаме петното с равни части течен перилен препарат и водороден пероксид, които разнасяме с кърпа върху плата, после отмиваме с топла вода и подсушаваме.

Ако по любимите ви блузи, тениски или ризи са останали досадни петна под мишниците, най-бързо ще ги отстраните, като направите смес от две части водороден пероксид и една част препарат за миене на съдове. Нека течността престои един час върху тъканта и после я отмийте със студена вода.

Борите ли се с мухъл и плесен? Водородният пероксид ще ви помогне. Просто излейте малко в спрей бутилка и забършете.

Петънцата от кръв се заличават, като директно полеем лекето с водороден пероксид и го оставим да престои пет минути. Ако петната са по-наситени, повторете процедурата и пак изплакнете плата със студена вода.

Приложение на водороден пероксид в модата и козметиката

С многото домакинска работа ноктите пожълтяват и губят своя блясък. За да не се случи това, втрийте с памуче разтвор на водороден пероксид по повърхността на всяка нокътна плочка.

За борба с акне: Ефикасно средство за всички нежелани пъпки.

Кислородна вода за перлено бели зъби

Кислородна вода (H2O2, водороден пероксид, водороден прекис) както видяхме има много ползи както за Вас, така и за вашия дом. Във времена на пандемия, Коронавирусът е сериозна заплаха за общественото решение. Както вече споменахме, съществува препарат на основата на водороден пероксид, който има в състава си и колоидно сребро, което се използва за стабилизатор. Безкрайни са ползите и приложенията му, както и направените изследвания в доказателство на това.

Съветваме Ви да използвате Huwa San – разработен от Roam Technology, този 100% ефективен дезинфектант ще ви докаже многобройните си ползи и полезни свойства.

Той не само е безвреден и без ароматен, но няма да предизвика дразнение на кожата или дихателните пътища. Това е нетоксичен препарат, без мирис, със високо ефективност, премахващ бактериите, вирусите и гъбичките. Формулата му е без изплакване.

Бъдещето на дезинфектантите е Huwa San.