Каква е вредата на хлора върху човека?

Каква е вредата на хлора върху човека ?

Каква е вредата на хлора върху човека

   На всички ни се е случвало да усетим отблъскващата миризма на хлор, взимайки душ. Първите глътки от сутрешната ни чаша вода също понякога имат хлорен аромат, нали?

      Да, той е достъпен и евтин вариант на дезинфекция, който е спасил човечеството от заразяване с инфекциозни заболявания още от 19-ти век. Днес, обаче, учените от цял свят се ангажират с проучвания за въздействието на хлора върху човешкия организъм. Стряскащ извод, до които стигат учените е, че 30-50% от злокачествените тумори се появяват вследствие употребата на хлор.

До какво води употребата на хлор?

Предотвратявайки едно заболяване, той причинява редица други, по-страшни болести (рак, преждевременно стареене, сърдечни заболявания, ендокринни проблеми и др.).  В доказателство на това, учените откриват население заболяло с рак на ларинкса, хранопровода, рак на гърдата, дебелото черво, рак на стомаха и редица други. Да продължаваме ли?  Нека разгледаме по-обстойно. Ефектът от вредното му въздействие върху човека започва по два начина:

  • Попадайки в организма чрез вдишване
  • Попадайки в организма чрез кожата

Каква е вредата на хлора върху кожата?

      Наясно ли сме какъв абсорбатор на хлор е нашата кожа? Вземайки топъл душ, кожата действа, като гъба и порите се отварят. От своя страна топлата вода превръща хлора в опасен газ, който кожата ни абсорбира! Направете си експеримент, за да установите каква е вредата на хлора върху човека: На много места бихте могли да откриете капки за определяне на наличието на хлор, който фирмите използват. Капвайки няколко капки, водата ще позеленее заради наличието му. Потапяйки ръката си за минута, обаче , и повтаряйки експеримента с капките – водата вече няма зелен цвят! Къде ли е хлорът? Естествено, той се е абсорбирал от най-големият орган в човешкото тяло – кожата.

Каква е вредата на хлора върху косата?

Въздействието му върху косата води до разрушаване структурата на косъма и изтощаване. Косата ни става вяла, започва да пада лесно и се накъсва. Продължителното и постоянно излагане на хлорирана вода води до увреждане на космените фоликули и води до косопад. Още по-вреден става хлорът, когато става въпрос за третирана, боядисана коса. Амонякът, използван за направата на боите, е „най-добър“ приятел за хлора, защото той му позволява да навлезе още по-лесно в косъма и да я довърши. Най-безобидната вреда е, че пада цвета на боядисаната коса.

            Каква е вредата на хлора за дихателните пътища?

Хлорът предизвиква и редица странични респираторни ефекти, дори и при хората със здрава респираторна система. Той води до раздразнени носови пътища, слаба кашлица, сухота в гърлото, кихане, зачервено гърло и стягане в гърдите. Причината за това, е че хлорът атакува богатите на влага лигавици в респираторната система. По този начин започва дразнене в носната лигавица, трахеята, ларингса и бронхите, а едно от най-неприятните усложнения е възпалението на синусите – синузит.

Каква е вредата на хлора върху щитовидната жлеза?

Знаете ли, че йодът и хлорът са от една и съща група от Менделеевата таблица? А знаете ли, че йодът е „двигателят“, който е необходим за функционирането на щитовидната жлеза. Каква връзка има това? Попадайки в организма, хлорът замества така необходимия ни и по-слабо активен йод. По този начин щитовидната ни жлеза остава без жизненонеобходимият й йод. Учените са установили, че това е една от основните причини за епидемията от ендокринни заболявания през последните години. Всичко това, макар и леки като симптоми, показва, че трябва да се потърси вариант за намаляване и премахване изцяло на хлора от водата, с която се къпем.

Какви са алтернативните методи на дезинфекция:

  • Един от най-популярните методи е с морска сол, съдържаща полезни микроелементи. Цената за използване на солта е значително по-висока, в сравнение с употребата на готов препарат.
  • Йонизацията е другият метод за запазване на басейна чист. Използват се йонизирани намотки от мед и сребро или такива с положителен заряд. Положителните йони имат способността да убиват много от бактериите, но отново се препоръчва допълнителното приложение на препарат.
  • Филтрите с активен въглен също са алтернативен, но доста скъп вариант.

Ha пaзapa ce пpeдлaгaт и мнoгo пpeпapaти зa пoддъpжaнe нa вoдaтa в бaceйнa чиcтa и бeз xлop, нo e cпopнo дaли тe ca пo-бeзoпacни.

А ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ИМА ПРЕПАРАТ, КОЙТО Е БЪДЕЩЕТО В ДЕЗИНФЕКЦИЯТА?

Това е Huwa-San. Благодарение на много проучвания и изследвания, белгийските учени от Roam Technology са открили: 100% безвреден   100% ефективен  100% надежден метод на дезинфекция. Той представлява съединение от водороден пероксид и сребро. Изненадващото е, че не само не ни вреди, а е полезен за нас и околната среда! Още по-приятната новина е, че е на достъпна цена!

HUWA SAN срещу хлора

➪ Huwa-San премахва и унищожава биофилма – Хлорът не може
➪ Huwa-San убива Криптоспоридиум и неговите окиси- Хлорът не може
➪ Huwa-San разделя водата и кислорода- Хлорът образува вредни странични продукти.
➪ Huwa-San няма миризма и вкус– Хлорът има
➪ Huwa-San е по-безопасен и лесен за употреба – Хлорът не е
➪ Huwa-San не се афектира от промени в pH-то- Хлорът се афектира
➪ Може да пиете вода съдържаща дезинфекционни нива от доза: 200 ppm Huwa-San – Хлорът не може
➪ Huwa-San е стабилен при висока температура и дори и е по-ефективен – Хлорът не е- изпарява се при 35°C и е по-малко ефективен при високи температури.

Макар и много хора да не осъзнават колко вреден е хлорът, той  е реална опасност за нас и нашето семейство, защото ни трови бавно и сигурно. Да, винаги сме се къпали по този начин и на пръв поглед усложнения не виждаме, но в много страни отдавна са започнали да използват други средства за дезинфекция на водата. Проблемът дори е доста по-сериозен. Стряскащи са мненията на специалистите в областта. За нас е важно да уточним съществуването на проблема и да ви дадем адекватни мерки за неговото разрешаване.

Затова не се колебайте да се свържете с нас.