Няколко интересни факти за среброто

Няколко интересни факти за среброто, които може би не знаете, са свързани предимно с лечебни и дезинфекционни свойства на този благороден метал.

      Среброто има доста интересна история за произхода си. Езикът на Световни учени, като Шееле и Парацелз са изследвали удивителните свойства на среброто.

Няколко интересни факти за лечебните и дезинфекционни свойства

Тяхното внимание е било насочено главно към дезинфекционните свойства на този метал. По време на древен Египет, е имало случаи на използване на сребърни плочи в хирургията. Те са били поставяни близо до раната, в резултат на което тя е зараствала по-бързо и не е загнивала.

От древни времена сребърните предмети са известни не само със своята красота, но и с уникалните си лечебни свойства и качества. Мнозина вярват, че това е лунен метал, който носи цялата негативна енергия със себе си; с него можете да излекувате, подмладите и да се предпазите от зли сили.

Друго уникално свойство на метала е способността му да йонизира течност. Всяка вода, която е била в сребърна чиния или е комбинирана със сребърни продукти, има лечебни свойства. Това откритие е направено в древния свят, такава вода е била ценен еликсир.

Поддържане на имунитета

Специално внимание към този метал в съвременния свят възниква след изследвания, по време на които действието му в организма се разкрива, като микроелемент, необходим за нормалното функциониране на системите и органите. Функциите му са насочени към поддържане на имунитета, борба с вирусите и бактериите в организма.

Методът на йонизация се използва не само за медицински цели. Повечето авиокомпании по света купуват йонизирана вода, за да предпазят пътниците от инфекции, които могат да бъдат намерени в обикновена вода. Също така много компании за пречистване на вода предлагат на клиентите уникални сребърни филтри за домове и офиси.

Сребърната вода се използва и на МКС за поддържане на имунитета на космонавтите. Сребърните йони имат дезинфекцираща функция за водата, така че често се добавят към водите на басейна. Въз основа на различни изследвания, дори минимално количество сребро допринася за унищожаването на голям брой патогенни бактерии във водната среда.

Интересен факт за среброто в препаратите за дезинфекция

Среброто в препарата за дезинфекция Huwa-San е изполвано, като стабилизиращ агент. С течение на времето, коефициентът на полезна дейност на водородния пероксид намалява. Използвайки сребро, обаче, неговото действие се удължава многократно за разликата от други препарати, чието действие значително по-слабо и краткотрайно.